Lammers blijft 2e in de WSK Super Master

Na een uitputtend raceweekend in La Conca is Bas Lammers er toch in geslaagd om zijn tweede plaats in het eindklassement van de WSK Super Master Series te behouden. Het team zal nu de lessen trekken uit deze wedstrijd om in de volgende race weer sterker dan ooit aan de start te verschijnen.

Ik heb tijdens de jongste meeting van de WSK op het circuit van La Conca veel problemen gehad“, legt de Nederlandse coureur uit. “In de chronoritten zat ik een eeuwigheid achter op de beste tijden en tijdens de manches had ik nogal wat tegenslag. Ik leed meerdere aanrijdingen en dan is het uiteraard moeilijk om weer omhoog te klimmen in het klassement. Pas in de finale kon ik weer enkele plaatsen winnen. Maar ik heb nooit de moed opgegeven en dat is vitaal geweest om mijn tweede plaats in het klassement van het kampioenschap te behouden, wat een heel positief punt blijft. Ik heb vertrouwen in de komende races, want met Formula K zullen we hard werken aan het chassis en met Falcon RS – Tec Sac Engineering gaan we Parilla mechaniek onder handen nemen. Zo staan we halverwege mei weer klaar om in de eerste rij mee te strijden om de Europese kampioenstitel in België.”

Het begin van de meeting werd overschaduwd door problemen met de setup, wat resulteerde in een 24e positie in de chronoritten. Vanaf de eerste manche gingen Lammers’ prestaties spectaculair omhoog en in 12 rondes kon hij 11 plaatsen vooruitkomen. Maar een zwarte serie met maar liefst drie opeenvolgende opgaves ruïneerde zijn hoop op een happy end in de prefinale. Het was pas in de finale dat Bas weer terrein won (elf plaatsen, om precies te zijn) en kon strijden om zijn tweede plaats in de WSK Super Master Series te behouden, waar hij uiteindelijk in slaagde dankzij een ultiem inhaalmanoeuvre in de laatste ronde.

baslammers02

 

baslammers03